Καλέστε με στο SKYPE

Γ. Παπανδρέου 17 - Ηράκλειο, t: 2811 113681 - 6946253300

Μυλωνογιάννη 23 - Χανιά , t: 2821 1117046974394497

Συνήθη προβλήματα

 • Άγχος και συναισθηματική φόρτιση

  Συνήθως στις διαταραχές άγχους, το άτομο αισθάνεται ότι κάτι κακό θα συμβεί στη ζωή του, το οποίο με κανένα τρόπο δεν μπορεί να ελέγξει. Το άγχος είναι διάχυτο και τον

  Διαβάστε Περισσότερα..
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση

  Σχεδόν όλοι οι τομείς της καθημερινότητας του ανθρώπου και ο τρόπος που ο καθένας διαχειρίζεται τα συναισθήματα και τις διαπροσωπικές του σχέσεις, στηρίζονται στο επίπεδο της αυτοπεποίθησης του. Η αυτοπεποίθηση

  Διαβάστε Περισσότερα..
 • Κρίσεις πανικού

  Η διαταραχή πανικού αποτελεί μία από τις πιο συχνές ψυχολογικές εντάσεις κατά την οποία

  ο ασθενής παρουσιάζει αιφνίδια και απρόσμενα επεισόδια έντονου φόβου και άγχους. Τα επεισόδια αυτά ονομάζονται κρίσεις

  Διαβάστε Περισσότερα..
 • Επίμονες φοβίες

  Οι έντονες φοβίες που βιώνει ένα άτομο μπορεί να μειώσουν και να Διαβάστε Περισσότερα..

 • 1

Επίμονες φοβίες

Οι έντονες φοβίες που βιώνει ένα άτομο μπορεί να μειώσουν και να περιορίσουν την λειτουργικότητα του, σε κάποιους τομείς της καθημερινότητάς του (εργασία, κοινωνικές σχέσεις, οικογένεια, δραστηρίοτητες κτλ ) Αυτή η αντίδραση κρίνεται απόλυτα φυσιολογική, διότι οι επίμονες φοβίες και οι αρνητικές σκέψεις είναι από τα πιο συχνά σημάδια του άγχους ή μίας αγχώδους διαταραχής από καταστάσεις που μας επηρεάζουν . Έχουν να κάνουν με διάφορες ανησυχίες και φόβους ενός ατόμου ( για κάποιους ρεαλιστικούς λόγους που μπορούν να συμβούν στο άτομο με συνέπεια το αίσθημα της ανησυχίας, άλλες φορές αγχώνονται για ασήμαντα ή παράλογα πράγματα). Αν και οι εμμονές είναι το πρώτο σύμπτωμα της «ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής» (obsessive compulsive disorder), δεν σημαίνει πάντα πως ένας πάσχει από αυτό, αφού οι εμμονές υπάρχουν και σε άλλες αγχώδεις διαταραχές.

Συνήθως εκδηλώνονται από ένα αποτέλεσμα μιας παλαιότερης τραυματικής εμπειρίας που είχε βιώσει το άτομο και γενικότερα από καταστάσεις έντονες που το έχουν επηρεάσει αρνητικά. Ωστόσο, μπορούν να λειτουργήσουν πιο σύνθετα, ως απόπειρα μετατόπισης άγχους, αν λειτουργούν ασυνείδητα στην προσπάθεια αποφυγής συγκεκριμένων καταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, φόβος ονομάζεται η αρνητική συναισθηματική αντίδραση, η οποία λειτουργεί ως αποτέλεσμα από μία συγκεκριμένη εξωτερική απειλή που μας έχει αγχώσει και γίνεται αντιληπτή συνειδητά.Ωστόσο, ως επίμονος φόβος ή η φοβία ενός αντικειμένου ή μιας κατάστασης, χαρακτηρίζεται μια συνθήκη κατά την οποία δεν υπάρχει αντικειμενικός κίνδυνος που να δικαιολογεί τη φοβική αντίδραση, ή ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος, στην πραγματικότητα, από τις διαστάσεις που του αποδίδονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έκθεση στο φοβικό ερέθισμα προκαλεί υπερβολικό άγχος που ενδέχεται να πάρει και τη μορφή του πανικού.

Οι πιο γνωστές μορφές φοβίας είναι:

 • Ειδική φοβία
 • Αγοραφοβία
 • Κοινωνική φοβία
 • Κλειστοφοβία
 • Νοσοφοβία κτλ

*Για τον έλεγχο και την αποφυγή της έντονης φοβίας χρειάζεται να εμβαθύνουμε στην πραγματική αιτία του φόβου και να εκπαιδευτούμε σε τεχνικές σταδιακού ελέγχου του.

Καργάκης Εμμανουήλ

Ο Καργάκης Εμμανουήλ και οι συνεργάτες του εργάζονται στα γραφεία τους σε Ηράκλειο & Χανιά Κρήτης, παρέχοντας Γνωστική Συμπεριφορική  Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική εφήβων και ενηλίκων. 

 

Επικοινωνία

Γ. Παπανδρέου 17, Ηράκλειο
    2811113681, 6946253300
 
Μυλωνογιάννη 23, Χανιά
    2821111704, 6974394497

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

9.00 am to 9.00 pm

Lat: 35.331749 | Long: 25.138443

banner